Mapping the Key Concepts in Gender Studies and Creating a Cartography of their Balkan Specificities: Мапирање на клучните концепти во родовите студии и создавање на картографија на нивните балкански специфики - Arsenijević, Damir; Bogojević, Maja; Demiragić, Ajla; Petrović, Jelena; Potkonjak, Sanja; Stojanovska-Ilievska, Natasha (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2007)
Author(s): Damir Arsenijević, Maja Bogojević, Ajla Demiragić, Jelena Petrović and Sanja Potkonjak | Дамир Ареснијевиќ, Маја Богојевиќ, Ајла Демирагиќ, Јелена Петровиќ и Санја Поткоњак Title (English): Mapping the Key Concepts in Gender Studies and Creating a Cartography of their Balkan Specificities Title (Macedonian): Мапирање на клучните концепти во родовите студии и создавање на картографија на нивните балкански специфики Translated by (English to Macedonian): Natasha Stojanovska-Ilievska | Наташа Стојановска-Илиевска Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 6, No. 1 (Winter 2007) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 69-99 Page Count: 30 Citation (English): Damir Arsenijević, Maja Bogojević, Ajla Demiragić, Jelena Petrović and Sanja Potkonjak, “Mapping the Key Concepts in Gender Studies and Creating a Cartography of their Balkan Specificities,” Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 6, No. 1 (Winter 2007): 69-99. Citation (Macedonian): Дамир Ареснијевиќ, Маја Богојевиќ, Ајла Демирагиќ, Јелена Петровиќ и Санја Поткоњак, „Мапирање на клучните концепти во родовите студии и создавање на картографија на нивните балкански специфики“, превод од англиски Наташа Стојановска Илиевска, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 6, бр. 1 (зима 2007): 69-99.