Чиста Дана. Кон Јасна Котеска, Санитарна енигма: Danës së pastër. Për Јасна Котеска, Санитарна енигма - Anastasova, Senka; Ahmeti, Xhabir (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2008)
Author(s): Senka Anastasova | Сенка Анастасова Title (Macedonian): Чиста Дана. Кон Јасна Котеска, Санитарна енигма Title (Albanian): Danës së pastër. Për Јасна Котеска, Санитарна енигма Translated by (Macedonian to Albanian): Xhabir Ahmeti Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 7, No. 1-2 (Summer 2008 - Winter 2009) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 235-250 Page Count: 16 Citation (Macedonian): Сенка Анастасова, „Чиста Дана. Кон Јасна Котеска, Санитарна енигма“, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 7, бр. 1-2 (лето 2008 - зима 2009): 235-250. Citation (Albanian): Senka Anastasova, „Danës së pastër. Për Јасна Котеска, Санитарна енигма“, përkthim nga Maqedonishtja Xhabir Ahmeti, Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 7, No. 1-2 (Summer 2008 - Winter 2009): 235-250.