Negative Media Representation of the Roma in Bulgaria: Негативно медиумско претставување на Ромите во Бугарија - Georgieva, Nadezhda; Nikolovska, Elena (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2005)
Author(s): Nadezhda Georgieva | Надежда Георгиева Title (English): Negative Media Representation of the Roma in Bulgaria Title (Macedonian): Негативно медиумско претставување на Ромите во Бугарија Translated by (English to Macedonian): Elena Nikolovska | Елена Николовска Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 4, No. 1-2 (Summer - Winter 2005) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 301-346 Page Count: 46 Citation (English): Nadezhda Georgieva, “Negative Media Representation of the Roma in Bulgaria,” Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 4, No. 1-2 (Summer - Winter 2005): 301-346. Citation (Macedonian): Надежда Георгиева, „Негативно медиумско претставување на Ромите во Бугарија“, превод од англиски Елена Николовска, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 4, бр. 1-2 (лето - зима 2005): 301-346.