Империјата преку Делезовото сфаќање на капитализмот - Klepec, Peter; Dimkovska, Lidija (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2008)
Author(s): Peter Klepec | Петер Клепец Title (Macedonian): Империјата преку Делезовото сфаќање на капитализмот Translated by (Slovenian to Macedonian): Lidija Dimkovska | Лидија Димковска Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 7, No. 3 (Winter 2008) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 1-17 Page Count: 17 Citation (Macedonian): Петер Клепец, „Империјата преку Делезовото сфаќање на капитализмот“, превод од словенечки Лидија Димковска, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 7, бр. 3 (зима 2008): 1-17.