Автобиогрфија на лудилото. Пример: Жерар де Нервал, Аурелија или соништата на животот - Mesec, Polona; Dimkovska, Lidija (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2008)
Author(s): Polona Mesec | Полона Месец Title (Macedonian): Автобиогрфија на лудилото. Пример: Жерар де Нервал, Аурелија или соништата на животот Translated by (Slovenian to Macedonian): Lidija Dimkovska | Лидија Димковска Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 7, No. 3 (Winter 2008) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 1-15 (80-95) Page Count: 15 Citation (Macedonian): Полона Месец, „Автобиогрфија на лудилото. Пример: Жерар де Нервал, Аурелија или соништата на животот“, превод од словенечки Лидија Димковска, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 7, бр. 3 (зима 2008): 1-15 (80-95).